Michel
Wiet is een sterk verslavend middel

Stoppen met blowen

Blowen wordt in België als tamelijk onschuldig gezien. Wiet of cannabis is een illegale drug.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat stoppen met blowen eenvoudig is en dat het minder gezondheidsproblemen oplevert dan gewoon roken. Cannabisgebruikers worden niet gezien als probleemmakers; het zijn relaxte, vreedzame mensen, die over het algemeen een goed leven hebben. De werkelijkheid is anders.

Wilt u stoppen met blowen?

Het vergt moed om onder ogen te zien dat u niet meer kunt stoppen met blowen. Waarschijnlijk bent u niet voor niets op deze website beland. Bedenk eens of uw gebruik nog steeds leuk is. Kunt u normaal functioneren zonder te blowen of heeft u het nodig om u goed te voelen? Gaan er steeds meer dagen voorbij zonder dat er iets gebeurt? Kunt u nog ontspannen zonder wiet? Wanneer u wilt stoppen met blowen en kiest u voor een clean leven, meld u dan aan via onderstaande button. 
Twijfelt u? Doe de cannabis verslaving test.


Stoppen met blowen en gezondheid

Het THC gehalte in wiet is tegenwoordig zo hoog dat deskundigen vinden dat het inmiddels een harddrug is. Wiet is domweg een sterk verslavend middel geworden. Blowen kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken; een joint bevat 70% meer kankerverwekkende stoffen dan een normale sigaret. Blowen veroorzaakt veel schade aan de luchtwegen. Het kan leiden tot hersenbeschadiging en ernstige psychiatrische klachten. En blowen blijkt behoorlijk verslavend te zijn. Steeds meer mensen melden zich bij ons omdat ze niet kunnen stoppen met blowen. Veel wietgebruikers raken hun leven kwijt. Ze blowen een groot deel van hun tijd en het leven trekt aan hen voorbij. De afkickverschijnselen kunnen zeer hevig zijn. 

‘...Cocaïne samen met whiskey en dan nog lekker flink wat blowen erbij...’. Bekijk het ervaringsverhaal van Marco. Marco is ervaringsdeskundig behandelaar bij Triora in Nederland.

Behandeling voor stoppen met blowen

Neem de eerste stap naar een leven zonder cannabis en maak nu een afspraak bij Triora. Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk al onze locaties. De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan. 



marco
...Cocaïne samen met whiskey en dan nog lekker flink wat blowen erbij...’

- Marco, behandelaar Triora

Bekijk zijn verhaal
michel
'Met vriendjes begon ik te blowen. En dat ging van kwaad tot erger...'

- Michel, mede oprichter Triora

Bekijk zijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving