Gokverslaving
Gokverslaving is wel degelijk een serieuze verslaving

Gokverslaving

Gokken is in België tamelijk geaccepteerd. De wetgever stelt regels, maar die regels verbieden gokken zeker niet. Een gokverslaving is echter een niet geaccepteerd verschijnsel.

Een gokker gebruikt geen verslavend middel, geen chemische stof die door roken, drinken of snuiven in het lichaam terecht komt. Hij of zij is verslaafd aan een handeling (gokken) en het prettige gevoel dat daarbij vrij komt.

Gokverslaving en endorfinen

Gokverslaving is wel degelijk een serieuze verslaving, het is namelijk ook een lichamelijke verslaving. Ons lichaam produceert in positieve situaties zelf stoffen (endorfinen), die een geluksgevoel produceren. Bij gokverslaafden is het lijf erop ingesteld dat tijdens het gokken grote hoeveelheden endorfine worden aangemaakt.
Bij een serieuze gokverslaving kan stoppen met gokken leiden tot ernstige lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen: depressie, angsten, schuldgevoelens, hoofdpijn, trillen, slaapproblemen en zweten. Net als andere verslavingen is een gokverslaving een ziekte, die niet vanzelf overgaat.

Gokverslaving

Wat maakt gokken aantrekkelijk?

Voor veel mensen lijkt gokken een onschuldige bezigheid, omdat het op het eerste gezicht veel positieve aspecten lijkt te hebben. Zo is gokken onder andere aantrekkelijk omdat mensen er geld mee winnen, er een spanning en kick door ervaren, negatieve gevoelens (tijdelijk) vergeten, tijdbesteding hebben en zich er minder eenzaam door voelen. Toch is gokken minder onschuldig dan het lijkt en kan het voor veel mensen toch resulteren in een gokverslaving. 

Wouters' ervaring met gokken

'Het liefst was ik eigenlijk bezig met drank, drugs maar ook met gokken.'
Bekijk het ervaringsverhaal van Wouter. Wouter is ervaringsdeskundig behandelaar bij Triora in Nederland. 

Hulp voor uw gokverslaving

Kunt u moeilijk stoppen met gokken, gaat u door met spelen ook al heeft u het geld niet? Heeft u problemen door het gokken? U hoeft het niet alleen op te lossen. U kunt hulp voor uw gokverslaving krijgen bij Triora. Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk alle locaties. U kunt zich ook direct aanmelden via onderstaande button. Twijfelt u nog? Doe dan de test gokverslaving.

De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan.


Gokken 172x225 DSC 0701.JPG
Doe onze gokverslaving test en ontdek of u verslaafd bent aan gokken.

- Doe de gokverslaving test

Naar de gokverslaving test

wouter
'Overdag de vriendelijke aardige jongen, ‘s nachts alleen maar bezig met iedereen die in de weg staat. Je hebt er alles voor over.'

- Wouter

Bekijk zijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen