Gameverslaving
Wij zetten een extra stap om u te helpen te stoppen met gamen

Gameverslaving

Dat veel gamen tot een gameverslaving kan leiden is nog niet zo bekend. Het is dan ook een vrij ‘nieuwe’ verslaving.

Om gameverslaafd te raken heb je een (game)computer nodig, en die zijn er pas sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Niet zo nieuw zijn de lichamelijke en psychische verschijnselen die achter een game verslaving zitten.

Gameverslaving

Productie endorfine bij een gameverslaving

Ons lichaam produceert in positieve situaties zelf stoffen (endorfinen), die een geluksgevoel produceren. Dat gebeurt ook bij gamen. Sommigen gebruiken het gamen dan ook steeds meer om zich goed te voelen. Op den duur wordt het dan dwangmatig gedrag. Mensen met een gameverslaving brengen een groot deel van hun tijd door met computerspellen.
Net als bij gokken raakt het lichaam erop ingesteld dat tijdens het gamen grote hoeveelheden endorfine worden aangemaakt. Dit kan zover gaan, dat stoppen leidt tot ernstige lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen – vergelijkbaar met een verslaving aan drugs.
Hoewel het beeld is dat gameverslaving alleen voorkomt onder tieners, is het een probleem dat bij alle leeftijdsgroepen voorkomt. 

De oorzaak van een gameverslaving

Stoppen met uw gameverslaving?

Wanneer u een groot deel van uw tijd doorbrengt achter de computer, werk of opleiding, vrienden en familie verwaarloost, is het goed mogelijk dat u een gameverslaving heeft. Vaak gaat dat ook gepaard met gebruik van alcohol, drugs, energydrinks, roken en blowen. Maar ook los daarvan is gamen riskant: het kan leiden tot psychische en lichamelijke problemen.
Een gameverslaving is een ziekte, die niet vanzelf overgaat. Als u eraan toe bent om wat te doen aan uw gameverslaving, dan kunt u zich aanmelden voor behandeling bij Triora. Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk al onze locaties. De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan. 

Heb ik een gameverslaving?

Test of u een gameverslaving heeft:

Wilt u weten of uw gamegedrag risicovol is? Doe dan online onze gameverslaving test.

Feiten en cijfers


Gameverslaving 172x225.JPG
Doe onze gameverslaving test en ontdek of u verslaafd bent aan gamen.

- Doe de gameverslaving test

Naar de gameverslaving test

chris
'Ik was niet verslaafd. Ik had wel problemen, maar ik was niet verslaafd. Het doorbreken van die ontkenning is voor mij een heel proces geweest...'

- Chris

Bekijk zijn verhaal
ted
'Ik ben ontzettend veel gaan reizen. Dat is er wel voor in de plaats gekomen...het is een ander leven geworden, een beter leven..'

- Ted

Bekijk zijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving