Michel
Bij Triora helpen wij u naar een prettig en zinvol leven zonder het gebruik van drugs

Drugsverslaving

Cannabis, ecstasy (XTC), amfetamine, cocaïne en GHB zijn voorbeelden van verschillende soorten drugs die erg verslavend kunnen zijn.  Wat vaak onschuldig begint en lijkt kan uitgroeien tot een vervelende situatie waarin verslaving de overhand krijgt.  Een leven zonder het gebruik van verslavende middelen is mogelijk. Triora biedt hulp bij een drugsverslaving.

Wat is een drugsverslaving?

Voor sommige mensen is het mogelijk om drugs te gebruiken zonder dat zij last hebben van een verslaving. Zij kunnen met gemak drugs gebruiken en hier ook weer afstand van nemen. Voor iemand met een drugsverslaving is dit niet het geval. Wat is een drugsverslaving? We kunnen van een drugsverslaving spreken als het gebruiken van drugs een obsessie voor u is geworden. Als u elke keer een grotere hoeveelheid drugs nodig heeft om hetzelfde effect te ervaren, als u wellicht lichamelijke klachten heeft gekregen door drugsgebruik of financieel in de problemen bent gekomen, als u in aanraking met justitie bent gekomen, werk of school niet meer kunt bijbenen en als er problemen zijn ontstaan in uw relaties met familie en naasten dan bent u verslaafd. Op het moment dat het gebruiken van drugs meer problemen dan plezier oplevert dan is dat het moment om bij uzelf na te gaan of het tijd wordt om hulp te gaan zoeken. U kunt ook zelf testen of u last heeft van een verslaving of teveel drugs gebruikt door onze verslavingstest in te vullen. 

drugsCannabis addictionCocain addictionDrugs addiction

Waarom raken mensen verslaafd aan drugs?

Het zijn altijd een combinatie van factoren. Het heeft onder andere te maken met de draagkracht van iemand, erfelijke belasting, met de situatie waarin iemand zich bevindt, de nieuwsgierigheid die iemand heeft en het middel dat iemand tegenkomt. Er is eigenlijk geen formule te bedenken ‘als dit dan dat’. Het is altijd een samenloop van omstandigheden. Mensen uit alle lagen van de bevolking, alle soorten, rijk, arm, dik, dun, etc. Het kan iedereen gebeuren. Drugs zorgen er in feite voor dat je niet bewust aanwezig bent in je eigen leven. Dat je geleefd wordt. Bij Triora zeggen wij ook dat verslaving een ziekte is die nooit meer weggaat. Waar je niet om gevraagd hebt, maar die zo krachtig is, dat die langzaam maar zeker je meer in bezit neemt en dus de baas over je wordt. Waardoor je ook praat over verslaafd zijn. Je bent slaaf geworden van de drugs. Je bent je eigen kracht en kern aan het verliezen.

Behandeling drugsverslaving

Wanneer u last heeft van een drugsverslaving kan het lijken alsof er geen uitweg meer mogelijk is, maar een drugsverslaving is goed te behandelen en een leven zonder drugs is mogelijk! De eerste stap van een behandeling van drugsverslaving is het ontgiften, ook wel detoxen. Detoxificeren doet u, afhankelijk van uw (medische) situatie, thuis of in een detoxfaciliteit. Als u ontgift en vrij bent van drugs, dan kunt u starten aan een behandeling bij Triora. Bij Triora bieden wij een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een gelukkig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. 

Last van een drugsverslaving? Doe de zelftest

Twijfelt u of u last heeft van een drugsverslaving? Doe de verslavingstest. U kunt zich ook vrijblijvend aanmelden via de button hieronder. Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk alle locaties. De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan. 

Feiten en cijfers drugsverslaving 

  • In België is cannabis de meest gebruikte “illegale” drug. In 2013 gebruikte 3,5% van de Vlamingen cannabis. In de periode van 2005-2015 heeft 56-58% van de Vlaamse bevolking hulp gezocht voor hun cannabisgebruik.
  • Gespecialiseerde behandelingen voor een verslaving aan cocaïne zagen een stijging van 6% (van 15% naar 21%) is het aantal behandelingen in de periode van 2005-2015. 
  • Het aantal behandelingen voor XTC en amfetamine steeg in deze periode met 2%.
  • In de periode 2004-2014 zijn in het Vlaams gewest 571 personen (454 mannen en 117 vrouwen) overleden als gevolg van het gebruik van illegale drugs.

*Bron: Druglijn.be
Vincent widget blue
'Ik heb geen zin om drugs te gebruiken. Ik heb andere manieren om nu om te gaan met gevoelens of emoties, gebeurtenissen die er op mijn pad komen.'

- Vincent

Bekijk mijn verhaal
michel
“Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken, wat ik dus ook heb mogen doen...”

- Michel, medebedenker Triora model

Bekijk de video
ben
'Die kliniek, daar heb ik hele goede ervaringen mee en herinneringen aan. Ik vond het prettig dat ik eigenlijk gewoon een reset kreeg...'

- Ben

Bekijk zijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving