Chris
Stoppen met coke snuiven? Triora helpt!

Stoppen met coke snuiven

Wilt u stoppen met coke snuiven? Heeft u problemen door uw cocaïne gebruik? Laat Triora u helpen!

De meeste mensen die cocaïne gebruiken doen dit door het witte poeder door de neus op te snuiven. Coke snuiven doet men meestal met behulp van een speciaal snuifkokertje, een rietje, een sleutel of een opgerold geldbriefje. 

Wanneer u cocaïne snuift dan voelt u het effect al binnen enkele minuten. Binnen 30 tot 60 minuten zijn deze effecten meestal sterk vermindert. Omdat coke meestal snel is uitgewerkt, gebruiken de meeste mensen die coke snuiven herhaaldelijk grote hoeveelheden cocaïne om hetzelfde effect te bereiken. Meestal ervaart u de eerste keer wanneer u coke snuift een enorme kick, uw eerste ‘high’. Als u vaker cocaïne snuift zult u merken dat die eerste ‘high’, vaak snel opgevolgd wordt door gevoelens van depressie, uitputting en zucht naar meer.

‘Die obsessie, het allesoverweldigend verlangen, dat is zo groot om toch te willen gebruiken. Om toch die ene kick te krijgen. Die ene high te krijgen die ik de eerste keer misschien heb gehad en die later nooit terug zal komen. En dat is de kronkel in mijn hoofd van: je eerste keer, die eerste kick, die eerste high, die wil ik weer hebben. Ik wil dat weer voelen, want dat is geweldig. Dat is fantastisch.’ Het verhaal van Chris over: overgave, vertel het me maar. 

Effecten van cocaine

Wat zijn de gevolgen van coke snuiven?

Het begint vaak onschuldig. Een lijntje coke snuiven uit nieuwsgierigheid, om er bij te horen of om te kunnen dansen op dat ene feest. Echter, is coke erg verslavend en kunnen de effecten- en afkickverschijnselen van cocaïne heftig zijn. Naast de lichamelijke gevolgen van coke snuiven, zijn er meestal ook financiële-, mentale- en sociale gevolgen. 

Meestal is een cocaïneverslaving op een gegeven moment met een gemiddeld inkomen niet meer betaalbaar. Mensen die coke snuiven raken op de duur vaak alles wat ze bezitten kwijt, doordat ze er alles aan doen om aan hun middel te komen. Ze belanden soms zelfs in de criminaliteit. 

‘Het ging op een gegeven moment zelfs zo slecht met me dat ik in mijn ouderlijk huis inbrak, spullen aan het stelen was en tegelijkertijd de autosleutels zag liggen en dacht: goh, ik ben eigenlijk nog wel best een aardig jongen. Want ik had ook de auto kunnen stelen. Als je zo denkt, dan is dus wel echt mis.’ Het verhaal van Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model.

De mentale en sociale gevolgen zijn vaak ook niet te onderschatten. Door het snuiven van cocaïne kunt u bijvoorbeeld last krijgen van angst, paniekaanvallen en argwaan, dat zelfs kan leiden tot een psychose. U kunt ook erg geïsoleerd raken, waardoor familie en andere belangrijke naasten afstand van u doen of mogelijk relaties verbreken.

Behandeling voor coke snuiven

Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk onze locaties. Het Triora Model, heeft een unieke benadering van verslaving en bestaat uit een combinatie van de door gedragswetenschap ontwikkelde behandelvormen. 

De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan.

Wilt u stoppen met coke snuiven?

Twijfelt u of u verslaafd bent aan coke snuiven? Doe de verslavingstest cocaïne. Wilt u zich vrijblijvend aanmelden, klik dan op onderstaande button.wouter
'Mijn moeder en mijn broers hielden de deur letterlijk voor me dicht.'

- Wouter

Bekijk mijn verhaal
toos2
'...en toeleven naar vier uur ongeveer. Dan was het wel tijd om mijn eerste drankje te pakken...'

- toos

Bekijk haar video
ben
'En dan zie je je carrière zo versloppen. Lichamelijk ben je ook niet top, dus ik maakte de pleiter.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving