Triora vlaanderen 2 header 2000x510
Door het hoge THC gehalte is cannabis een sterk verslavend middel geworden

Cannabisverslaving

Cannabis gebruikers worden gezien als relaxte, vreedzame mensen die een prettig leven leiden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet zo makkelijk te stoppen met het roken van cannabis, ook bekend als marihuana, wiet, of hasj(iesj).

Cannabis werkt verslavend en kan leiden tot serieuze lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Door het hoge THC gehalte is cannabis simpelweg een sterk verslavend middel geworden. Hieronder leggen we uit welke hulp wij bieden en wat de symptomen van cannabisverslaving zijn. 

Cannabisverslaving

Onze effectieve hulp bij een cannabisverslaving

Iedereen verdient een zinvol en gelukkig leven. Triora biedt bewezen succesvolle behandelingen om u te helpen te stoppen met cannabis en om gestopt te blijven. Het Triora model, onze unieke en succesvolle behandeling, bevat zowel medische- als psychologische zorg en biedt groeps- en individuele begeleiding. U kunt onze zorg volgen via een dagbehandeling of individuele ambulante behandeling in Oostmalle of via een klinisch traject in een van onze klinieken in Spanje of Nederland. 

Vanaf het moment dat u zich bij ons aanmeldt bent u niet meer alleen. Ons professionele en toegewijde team helpt u de controle terug te krijgen, in een prettige aangename waar u zich niet hoeft te schamen. Samenwerken staat hoog in ons vaandel, uw partner en andere dierbaren kunnen we op verschillende manieren betrekken in het proces. Meer over onze behandeling.

Rook ik te veel cannabis? 

Maakt u zich zorgen dat u te veel blowt? Hier kunt meer lezen over de afkickverschijnselen van cannabis of wiet. Vul onze cannabis test in en ontdek wat de verschijnselen zijn van een verslaving en of het nodig is te stoppen met uw cannabisgebruik. 


Wat zijn de symptomen van cannabisverslaving?

Cannabisgebruik hoeft niet direct tot problemen te leiden. Een verslaving aan cannabis herkent u aan de volgende symptomen: 

  • u gebruikt vaker of meer dan u wilt
  • een onbedwingbare trek en drang naar cannabis
  • het lukt niet om uw (huis)werk af te krijgen als gevolg van cannabisgebruik
  • u blijft blowen, zelfs als dit problemen in uw realties veroorzaakt
  • u gebruikt steeds weer, zelfs als dit u of anderen in gevaar brengt
  • u moet steeds meer cannabis gebruiken om het gewenste effect te bereiken. 

Laat u helpen met uw cannabisverslaving

Neem de eerste stap naar een leven zonder cannabis en maak nu een afspraak bij Triora. Triora biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. Mocht de ambulante behandeling van Triora in Oostmalle niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland. Bekijk al onze locaties. De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan. michel2
'Met vriendjes begon ik te blowen. En dat ging van kwaad tot erger...'

- Michel, medebedenker Triora model

Bekijk zijn verhaal
Vincent widget blue
'Voor elk probleem dat er kwam gebruikte ik drugs. En dan is er plots geen drugs meer, of wil je geen drugs meer gebruiken.'

- Vincent

Bekijk mijn verhaal
marco
'...en dan nog lekker flink wat blowen erbij...’

- Marco, behandelaar Triora

Bekijk zijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving