Anonieme Alcoholisten
Probleem met verslaving? Triora helpt

Verslaving

Probleem met verslaving?

Heeft u een probleem met verslaving: alcohol, cocaïne, cannabis, gokken of gamen? Triora helpt bij verslavingsproblemen.

Als u twijfelt of u verslaafd bent, ga dan eens bij uzelf te rade. Stel u zelf de vraag in hoeverre uw gewoonte een probleem is. Als drinken, gebruiken of gokken meer problemen oplevert dan plezier, dan is het eigenlijk tijd om te stoppen. Wanneer er sprake is van een verslaving, is het vaak moeilijk om te stoppen en vooral om gestopt te blijven.

Triora is voor volwassenen van 21 tot 100 jaar

Je bent nooit te oud om te stoppen met je verslaving! Triora is voor mensen die alle aandacht kunnen richten op hun probleem met verslaving. Triora is voor mensen die echt willen stoppen. Over het Triora model
Voor verwijzers: onze in- en exclusie criteria.

Voor wie is Triora niet?

Wanneer u “sociaal” wilt leren drinken of ”recreatief” drugs wilt gebruiken kunnen wij u niet helpen. Ook moet u bereid zijn te stoppen met alle roesmiddelen, niet alleen uw hoofdmiddel. Wat we ook niet doen is hulp bieden bij allerlei problemen buiten verslaving: schulden, werkloosheid, huisvesting, ernstige psychische problemen. Als dergelijke problemen te groot zijn kunnen we u niet helpen.
Triora is ook niet geschikt voor mensen met als primaire verslaving een seks- of eetverslaving. We hebben gemengde groepen en er is geen toezicht op koken en eten.

Heb ik een probleem met verslaving?

Ga ook eens na in hoeverre uw gebruik of gewoonte een obsessie is geworden. Moet er per se drank in huis zijn? Gaat u gokken zodra er geld op uw rekening staat? Verheugt u zich de hele week op het weekend wanneer u weer kunt gebruiken? Haast u zich naar huis omdat u daar kunt blowen. 
En bedenk u ook eens hoe belangrijk het eigenlijk voor u is: als u niet verslaafd bent, is het niet moeilijk om te stoppen met een gewoonte die ongezond is geworden. Als u wél verslaafd bent is het moeilijk om u voor te stellen hoe het is om nooit meer te drinken, blowen, snuiven of gokken.
En tenslotte: vraag eens aan goede vrienden en familieleden wat zij ervan vinden; bij een verslaving bent u zelf vaak degene die als laatste inziet dat er een probleem is.

Triora is voor mensen met een open geest

Mensen die bereid zijn om niet alleen te stoppen met drinken en gebruiken, maar ook willen nadenken over andere aspecten van hun leven. De behandeling richt zich op ‘mensen zoals u en ik’. Volwassenen met een inkomen, huisvesting en een sociaal netwerk, maar die door hun verslaving deze status dreigen kwijt te raken. Onze patiënten zijn in hun dagelijks leven gewend om verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf – vaak ook voor anderen. Bij Triora is eigen verantwoordelijkheid dan ook belangrijk.

Probleem met verslaving (h)erkennen

Het is vaak moeilijk om jezelf verslaafd te noemen. Er is veel moed voor nodig om te (h)erkennen dat je een probleem met verslaving hebt, waarbij je hulp nodig hebt. Het feit dat u hier aan het lezen bent, bewijst dat u die moed heeft. 
Vul onze verslavingstest in en krijg inzicht in uw gebruik. Of, als u al zo ver bent en hulp wilt kunt u zichzelf direct vrijblijvend aanmelden. Triora biedt hulp voor verslaving in Oostmalle. Bekijk onze locaties.