Michel
Bij Triora gaan we op verschillende manieren aan de slag gaan met u en uw verslaving

Triora Model

Wij werken met het Triora Model. Dit model is gebaseerd op door de gedragswetenschap ontwikkelde behandelvormen van de reguliere verslavingszorg. Wij gebruiken modules als: Rationele Emotieve Therapie (RET), Sociale VaardigheidsTraining (SVT) en Terugval Preventie (TVP). Daarnaast besteden wij aandacht aan de principes van de zelfhulp.

Het gebruik van roesmiddelen zorgt er vaak voor dat je niet bezig bent met een gelukkig en zinvol leven. Binnen Triora besteden we veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij nodigen u uit om over uw leven na te denken. Het Triora Model helpt u grip te krijgen op uw leven en brengt een verslavingsvrij bestaan binnen bereik. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

  Triora Model

Cognitieve gedragstherapie

Binnen het Triora Model worden wetenschappelijk onderbouwde en evidence-based behandelvormen gebruikt, zoals verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie: rationele emotieve therapie (RET), sociale vaardigheidstraining (SVT) en terugvalpreventie (TVP). We besteden ook aandacht aan de principes van zelfhulp.

Medische behandeling en toezicht

Bij aanvang van een behandeling bij Triora worden patiënten door een van onze artsen onderzocht om te bepalen welke medische zorg nodig is. Detox-behandeling is beschikbaar. Patiënten moeten tijdens de behandeling abstinent, vrij van verslavende middelen, blijven.

Psychologische en psychiatrische ondersteuning

In de eerste fase van de behandeling hebben patiënten sessies met zowel een psychiater als een psycholoog. Dit is om te bepalen of er naast de verslaving ook andere geestelijke gezondheidsproblemen zijn. Indien nodig kunnen patiënten aanvullende behandelings- en counsellingsessies volgen.

Sociale reïntegratie

Terugkeren in de maatschappij, binnen het 'normale' leven, kan een uitdaging zijn en we helpen patiënten om dit te doen met onze nazorg en door hen kennis te laten maken met de zelfhulp.

Lichamelijk herstel

We bieden persoonlijke sport- en trainingsprogramma's, variërend van dagelijkse wandelingen tot yoga. Tevens bieden we vers bereide maaltijden voor een gezonde levensstijl.

Zelfhulp

Patiënten leren ook over de principes van de zelfhulp, een veelgebruikte aanpak voor het herstellen van verslaving door alcoholmisbruik, drugsmisbruik en ander verslavend gedrag.

Spiritualiteit

Triora is van mening dat het aanspreken van spiritualiteit - het vinden van een doel en betekenis in het leven, verbinding met jezelf, geliefden en anderen - van cruciaal belang is om mensen in staat te stellen hun eigen transformatie te ondergaan in het overwinnen en beheren van verslaving. Coachingsessies worden verzorgd door onze counselors.

Familietherapie

We geloven sterk in samenwerking met patiënten en, waar nodig, geliefden. We bieden ook hulp voor familie en naasten als onderdeel van onze behandeling.

Triora Model en uw verslaving

Centraal in het Triora Model staat het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw herstel. Bij Triora zult u merken dat we op verschillende manieren aan de slag gaan met u en uw verslaving. We proberen door groepsessies en individuele opdrachten u meer inzicht te geven in uzelf en uw verslaving. U maakt kennis met de Zelfhulp. De behandeling richt zich op ‘mensen zoals u en ik’; volwassenen met een inkomen, huisvesting en een sociaal netwerk, maar die door hun verslaving deze status dreigen kwijt te raken.

Ervaringsdeskundig counselor Vincent vertelt

Vincent is ervaringsdeskundig counselor bij Triora. Hij heeft zijn herstel gevonden in Zuid-Afrika en met behulp van zelfhulpgroepen. Hij kan zijn eigen ervaring nu inzetten tijdens de behandeling van patiënten middels het Triora Model. 

Triora Model sinds 2003

Het Triora Model bestaat sinds 2003. Al meer dan 15 jaar helpen wij mensen op weg naar herstel met het Triora Model.michel2
'Ik heb in de behandeling heel veel inzicht gekregen, heel veel geleerd over wie ik was en wie ik ben.'

- Michel

Bekijk mijn verhaal
chris
'Een van de mooiste dingen die het programma me heeft gegeven, is dat ik van mezelf ben gaan houden...'

- Chris

Bekijk mijn verhaal
wouter2
'In de kliniek heb ik inzichten gekregen dat ik niet de enige ben met een verslavingsprobleem en dat daar goed vanaf te komen is.'

- Wouter

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving