Nazorg
Geleerde vaardigheden in praktijk brengen

Nazorg

De nazorg van Triora is ambulant (poliklinisch), wat betekent dat u na een behandeling een Triora vestiging kunt blijven bezoeken voor individuele counseling en nazorgsessies. Als alternatief kunnen individuele nazorgsessies online worden aangeboden via videoconferentie op ons beveiligde online portaal.

Hoe lang gaat de nazorg door?

Een nazorgprogramma omvat meestal 10 sessies. Hierna kunnen aanvullende nazorgsessies worden georganiseerd. Nazorg is voor mensen die onze dagbehandeling, individuele ambulante behandeling of klinische behandeling hebben gevolgd. De duur van het nazorgprogramma wordt bepaald door uw eigen behoeften.

Wat houdt nazorg in?

De belangrijkste focus van het nazorgprogramma is om de vaardigheden die u hebt geleerd in de praktijk te brengen in uw dagelijks leven. Wij helpen u een nieuw leven vorm te geven, zonder het gebruik van verslavende middelen bij het eindigen van de behandeling. Thema's die in deze periode worden behandeld, zijn onder meer omgaan met tegenslagen en omgaan met relaties.

Moet ik lid worden van een zelfhulpgroep?

Tijdens uw behandeling bij Triora raakt u bekend met het concept zelfhulp. Na het voltooien van onze behandeling kunnen zelfhulpgroepen ook cruciale ondersteuning bieden - overal ter wereld. Onderzoek heeft aangetoond dat deelname aan dergelijke groepen na het overwinnen van een verslaving, een grotere kans op herstel op lange termijn oplevert.

Een aantal van de bekendste zelfhulpgroepen zijn:
Anonieme alcoholisten (AA)
Narcotica Anoniem (NA)

Hoog herstelpercentage op lange termijn

De verslavingszorg van Triora is een van de meest succesvolle manieren om verslaving te overwinnen en mensen te helpen controle over hun leven te krijgen. Als gevolg van onze wetenschappelijke benadering, bewezen concepten en oprechte zorg, is een groot deel van de patiënten na één jaar nog steeds abstinent (vrij van verslavende middelen).

Mocht u echter op enig moment een terugval ervaren, aarzel dan niet om ons te contacteren om de opties te bespreken.

De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan.ted
'Het is een ander leven geworden, een beter leven.'

- Ted

Bekijk mijn verhaal
toos2
'Ze hebben me weer omarmd en gezegd van: “Hè, wat heerlijk: we hebben de oude Toos weer terug.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
chris
'Actieve verslaving gaat over isolement, herstel van verslaving gaat over verbondenheid.'

- Chris

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving