Triora Vlaanderen 2000x510 1
Individuele ambulante behandeling in Oostmalle

Individuele ambulante behandeling

Een intensieve dagbehandeling of klinische opname om te herstellen van een verslaving is niet altijd nodig. Naast deze behandelopties, biedt Triora ook individuele ambulante behandeling in onze ambulante vestiging in Oostmalle en/of online, als u geen sessies op deze locatie kunt bijwonen. We bieden individuele ambulante behandeling voor mensen met problemen met alcohol, cocaïne, cannabis en andere drugs, evenals behandeling voor verslavend gedrag zoals gamen en gokken

Over het algemeen zijn onze patiënten, volwassenen met een inkomen, thuis en sociaal netwerk. Onze patiënten zijn in staat tot zelfreflectie en zijn bereid en toegewijd om hun leven ten goede te veranderen. Ons ambulante behandelprogramma is speciaal ontworpen voor:

  • mensen die de voorkeur geven aan discrete en confidentiële zorg
  • personen met beperkte tijd, bijvoorbeeld als gevolg van professionele of persoonlijke verplichtingen, of
  • mensen die ver van onze klinieken wonen en die niet (alle of een deel van) de face-to-face sessies in onze klinieken kunnen bijwonen.

De individuele ambulante behandeling is er op gericht om geleerde vaardigheden direct in het dagelijks leven in de praktijk te brengen. De duur van de zorg is afhankelijk van de behoefte, meestal tussen een half en een heel jaar.

Individueel

Triora biedt face-to-face individuele ambulante behandeling aan mensen die een verslaving willen overwinnen en die in Vlaanderen wonen of verblijven. Na de intake, die zowel persoonlijk als online kan worden gehouden, krijgen mensen regelmatig één-op-één sessies met een professionele persoonlijke counselor in onze ambulante behandellocatie in Oostmalle.

Online

Via ons online portaal kan onze individuele ambulante behandeling ook worden aangepast aan uw individuele behoeften en geheel of gedeeltelijk online worden aangeboden, via beveiligde videoconferenties. Het online portaal bevat behandelingsmodules, een online bibliotheek en video's.

Zelfhulpgroepen

Van alle patiënten - of ze nu onze dagbehandeling, klinische opname of individuele ambulante behandeling volgen - wordt verwacht dat ze deelnemen aan zelfhulpgroepen. Tijdens de meetings van de zelfhulpgroepen krijgt u de kans om anderen te ontmoeten die verslaving succesvol hebben overwonnen en krijgt u ondersteuning door de ervaringen die anderen delen. Ook nadat uw behandeling bij Triora is afgerond zijn de zelfhulpgroepen een cruciaal aspect gebleken bij het herstellen en in herstel blijven van verslaving.

Dagbehandeling,  individuele ambulante behandeling of een residentiële behandeling?

Welk behandelprogramma het beste bij u past, hangt af van onze beoordeling tijdens de intake en uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het Triora Model is de basis van al onze behandelvormen. Onze behandelingen in Vlaanderen zijn vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan .

De eerste stap nemen

Het vergt veel moed om te erkennen dat je een verslavingsprobleem hebt waarvoor je hulp nodig hebt. Het feit dat je dit leest, betekent dat je die moed hebt. Onze professioneel opgeleide medewerkers, van wie sommigen persoonlijke ervaring hebben met verslaving, staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen te kijken welke behandelvorm het beste bij u past. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op uw persoonlijke reis naar een zinvol leven.

U kunt ook gratis onze verslavingstest invullen en ontdekken of u verslaafd bent of te veel middelen gebruikt. Aan het eind van de test krijgt u een passend advies.toos
'Ik ben er weer. Ik doe weer mee. En dat is het grootste cadeau wat ik eigenlijk mezelf heb kunnen geven.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
michel
‘Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben, zowel in mijn werk als in mijn privé leven.’

- Michel

Bekijk mijn verhaal
ben
'Ik vond het eigenlijk gewoon prettig dat ik eigenlijk gewoon een soort reset kreeg in mijn normale gedrag.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving