Triora vlaanderen 2 header 2000x510
Onze private ambulante dagbehandeling in Malle

Dagbehandeling

In onze eerste ambulante vestiging in Oostmalle zal gewerkt worden volgens het Triora Model. Mensen die last hebben van een verslaving kunnen verschillende trajecten doorlopen. Één van deze trajecten is onze dagbehandeling, welke in de vorm van behandelgroepen en individuele behandelgesprekken met klinisch psycholoog, psychiater of counselor wordt gegeven.

Groepsmodules dagbehandeling Triora

De groepsmodules van de dagbehandeling van Triora Vlaanderen bestaan uit modules als Rationele Emotieve Therapie (RET), Sociale Vaardigheids Training (SVT) en Terugval Preventie (TVP). Deze groepssessies vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 17:00 uur. Tevens heeft u ook de mogelijkheid tot het volgen van verschillende indicatiegroepen, zoals een indicatiegroep voor: ADHD en zelfbeeld. Op dinsdag en donderdag verwachten wij dat u zelfhulpgroepen bezoekt en heeft u, indien u deze niet op een van de andere dagen hebt gepland, een individuele afspraak met één van de professionals uit ons team.

Individuele behandelgesprekken dagbehandeling Triora

De individuele gesprekken worden, net zoals bij onze individuele ambulante behandeling en klinische behandeling, gedaan door een klinisch psycholoog of counselor volgens het Triora Model. Daarnaast is er ruimte voor individuele gesprekken met een psychiater: bij start en eind behandeling en op indicatie en ander hulpverleners op indicatie.

Het Triora Model

Deelname aan zelfhulpgroepen

Het bezoeken van zelfhulpgroepen is een verplicht onderdeel van onze dagbehandeling. Dit doet u op de dagen dat u geen groepsmodules bij Triora op locatie in Oostmalle volgt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zelfhulpgroepen bezoeken veel meer kans hebben op langdurig herstel. Bij Triora besteden wij daarom, naast de op de door gedragswetenschap ontwikkelde behandelvormen van de reguliere verslavingszorg, ook veel aandacht aan de principes van de zelfhulp, spiritualiteit en zingeving. De zelfhulp biedt u ook levenslange nazorg, omdat de zelfhulpgroepen altijd en overal beschikbaar zijn.  

Mocht de dagbehandeling van Triora Vlaanderen niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij iemand toeleiden naar een klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland.

De eerste stap nemen

Het vergt veel moed om te erkennen dat je een verslavingsprobleem hebt waarvoor je hulp nodig hebt. Het feit dat je dit leest, betekent dat je die moed hebt. Onze professioneel opgeleide medewerkers, van wie sommigen persoonlijke ervaring hebben met verslaving, staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen te kijken welke behandelvorm het beste bij u past. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op uw persoonlijke reis naar een zinvol leven.

U kunt ook gratis onze verslavingstest invullen en ontdekken of u verslaafd bent of te veel middelen gebruikt. Aan het eind van de test krijgt u een passend advies.toos
'Ik ben er weer. Ik doe weer mee. En dat is het grootste cadeau wat ik eigenlijk mezelf heb kunnen geven.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
chris
‘Een van de mooiste dingen die het programma me heeft gegeven, is dat ik van mezelf ben gaan houden...’

- Chris

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving