Triora vlaanderen 2 header 2000x510
Behandeling bij verslaving voor u en uw familie

Behandeling bij verslaving

Triora biedt behandeling bij verslaving voor u en uw familie. Of het nu gaat om alcoholverslaving,cocaïneverslaving, drugsverslaving, gameverslaving of gokverslaving. De verslavingszorg van Triora is een van de meest succesvolle behandelingen voor verslaving in Nederland en heeft een hoog slagingspercentage. Zo’n 60% van de mensen die in behandeling komt bij Triora is na één jaar, mits het correct volgen van het Triora Model, nog steeds abstinent (vrij van verslavende middelen). Als gevolg van het succes in Nederland wil Triora  de zorg ook beschikbaar stellen voor mensen die last hebben van een verslaving in Vlaanderen. De behandeling van Triora wordt aangeboden in onze Vlaamse vestiging in Oostmalle in de vorm van een dagbehandeling en individuele ambulante behandeling

De behandeling van Triora Vlaanderen richt zich op ‘mensen zoals u en ik’. Volwassenen met een inkomen, huisvesting en een sociaal netwerk, maar die door hun verslaving deze status dreigen kwijt te raken. Onze patiënten zijn in hun dagelijks leven gewend om verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf – vaak ook voor anderen. Tijdens de behandeling is het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw herstel dan ook erg belangrijk . 

Waarom Triora?

Voordelen behandeling

Andere voordelen van de behandeling: 

  • Discretie en comfort op een rustige locatie in Oostmalle, weg van uw eigen omgeving
  • Een toegewijd team
  • Redelijk geprijsde behandeling in vergelijking met andere klinieken (all-in pakket, snelle opname)
  • Nazorg is inbegrepen
  • Onze professionele medewerkers staan altijd voor u klaar - voor, tijdens en na de behandeling

Lees meer over het Triora Model en wat onze patiënten over ons zeggen.

Body, Mind en Soul Triora Behandeling

Waarom is de Triora behandeling zo succesvol? 

Het Triora Model is ontwikkeld in Nederland in 2003 en heeft sinds die tijd al vele mensen geholpen om weer grip op hun verslaving te krijgen, maar ook weer zin in het leven! De behandeling is sinds de ontwikkeling in 2003 verder ontwikkeld, verfijnd en (Nederlands) gecertificeerd. 

Wij geloven dat onze verslavingsbehandeling zo succesvol is vanwege onze unieke, multidisciplinaire aanpak. Naast fysieke problemen legt onze behandelmethode ook de nadruk op de mentale en spirituele dimensie. Hiermee bedoelen we niet een religieuze filosofie, maar we erkennen eerder het belang van het vinden van een doel en een betekenis in het leven als essentieel onderdeel van herstel van verslaving. 

Wat houdt de behandeling in?

Triora Vlaanderen biedt een dagbehandeling en individuele ambulante behandeling voor mensen die last hebben van een verslaving aan alcohol, drugs, gamen en gokken. Op basis van persoonlijke voorkeuren van de patiënt en professionele beoordeling tijdens de intakeprocedure wordt samen bepaald welke behandeling het meest geschikt is. We ontwikkelen vervolgens een programma op basis van een multidisciplinaire aanpak, afgestemd op iemand zijn specifieke wensen en behoeften. Medisch toezicht wordt verstrekt op locatie.

Gepassioneerd over wat we doen

Onze holistische behandeling omvat een effectieve combinatie van medische en psychologische behandelingen, via groeps- en individuele sessies. Ons toegewijde team van experts, van wie sommigen ook ervaring hebben met verslaving en dus begrijpen wat onze patiënten doormaken, zullen ervoor zorgen dat iemand de juiste behandeling en advies krijgt.

Samenwerken

Wij geloven sterk in samenwerking met u, en waar nodig, uw dierbaren. Wij bieden ook hulp voor uw familie en naasten. U bent nooit alleen. Bij Triora Vlaanderen krijgt u een persoonlijk begeleider toegewezen die u zal helpen bij het opstellen van uw behandelplan en die u om persoonlijk advies en assistentie kunt vragen tijdens uw behandeling.

Levenslange verbondenheid

We bereiden mensen voor om terug te keren binnen de maatschappij en het gewone leven weer op te pakken, wat een moeilijke stap kan zijn. We zijn niet alleen hier voor onze patiënten tijdens de behandeling, we zijn ook beschikbaar nadat mensen de behandeling hebben afgerond. Patiënten worden gedurende de behandeling bij Triora ingebed binnen de zelfhulpgroepen. Ook tijdens en na afloop van de behandeling is bij de zelfhulpgroepen in de eigen woonomgeving ondersteuning van lotgenoten te vinden, die levenslang beschikbaar is. Na de behandeling kunt u een nazorg traject volgen.

Ontdek de ervaringen van herstellend verslaafden

De behandellocatie van Triora Vlaanderen

Triora Vlaanderen is gevestigd in een karakteristiek pand te Oostmalle. Op een half uurtje rijden van Antwerpen. Lijkt Triora geschikt voor u? U kunt uzelf direct aanmelden. Mocht de ambulante behandeling van Triora Vlaanderen niet voldoende hulp bieden dan kunnen wij u doorverwijzen naar klinische behandeling in een van onze klinieken in Spanje of in Nederland.

De behandeling van Triora is vooralsnog private zorg. Na de intake zal, afhankelijk van wat het behandelaanbod moet zijn, een passende prijsopgave worden gedaan.michel
“Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken, wat ik dus ook heb mogen doen...”

- Michel, medebedenker Triora model

Bekijk de video
Manon
'Het bleek dat karaktertrekken van mij ook een rol hadden gespeeld bij het in stand houden van zijn verslaving.'

- Manon

Lees mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- van onze Nederlandse patiënten

Bekijk waarderingen

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving